nový rok-nové téma-přestupy
Autor: Zdeňek Adamík
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 80 results
1
MB
Milan Blahovský
07.01.2011, 10:10
Tak Igor a verím, že aj ďalší nevedomí - ďalší výber zo Stanov
§ 12
Valné zhromaždenie
1. Valné zhromaždenie tvoria členovia prezídia SZ CHPH a delegovaní štatutárni zástupcovia
OZ CHPH.
2. Valné zhromaždenie je najvyšším orgánom SZ CHPH medzi zjazdmi. Schádza sa
spravidla jedenkrát ročne.
3. Zabezpečuje realizáciu uznesení zjazdu.
4. Schvaľuje ročný rozpočet Zväzu
5. Schvaľuje ročnú účtovnú závierku Zväzu.
6. Dbá, aby stanovy Zväzu boli vždy v súlade s platnými právnymi predpismi. Ak sa v
dôsledku zmeny právnych predpisov dostanú stanovy SZ CHPH do rozporu s týmito
predpismi, môže valné zhromaždenie dvojtretinovou väčšinou hlasov svojich členov
rozhodnúť o ich zmene, ktorá tento rozpor odstráni. Platnosť tejto zmeny je podmienená
registráciou na Ministerstve vnútra SR v zmysle Zák. č. 83/1990 Zb.
7. Schvaľuje členstvo Zväzu v medzinárodných organizáciách.
8. Prerokúva správy Ústrednej kontrolnej komisie.
9. Schvaľuje a vydáva : - organizačný poriadok
- rokovací poriadok
- pretekový poriadok
- výstavný poriadok
- disciplinárny poriadok a ďalšie normy
10. Schvaľuje znak Zväzu.
11. Udeľuje zväzové vyznamenania.
12. Schvaľuje udelenie mimoriadnych odmien.
13. V prípade zmeny zástupcu OZ CHPH vo valnom zhromaždení, potvrdzuje zmenu.
14. Pre plnenie úloh zariaďuje odborné komisie.
15. Zvoláva zjazd.
16. Schôdzí Valného zhromaždenia sa zúčastňujú členovia Ústrednej kontrolnej komisie s
hlasom poradným.
17. Volí päťčlenný Ústredný disciplinárny senát.
18. Potvrdzuje vznik, zánik, rozdelenie a zlúčenie Regionálnych
združení.
19. Potvrdzuje vznik, zánik, rozdelenie a zlúčenie Oblastných
združení.
20. Schvaľuje výšku členského príspevku.
Občas nezaškodí aj takouto cestou pripomenúť jednotlivé state zo základných dokumentov SZ....
IB
Igor Barbírik
06.01.2011, 20:04
Milan nechajme to tak mna už to nebavý mlet to isté dokola ja som presčený a verým že nie sám že za celý tento chaos može cele valne zhromaždenie aj z prezídyom.
Ukážte členom že to tak nieje aby vám aj skutočne veryly
Zabudol si že schvaluje aj vznik nových OZ a aj prestupy ZO medzy OZ
VK
Vladimír Kostroš
06.01.2011, 20:04
No jak by povedal starý otec oťál po ťál prisám bohu tu už nič nenapíšem.
MB
Milan Blahovský
06.01.2011, 19:46
...ale aby si mal v tom jasno tak čítaj, ak sa ti inde hľadať nechce :
§ 14
Prezídium SZ CHPH
1. Prezídium sa skladá z prezidenta, viceprezidenta a ďalších 5 až 7 členov, ktorí boli zvolení zjazdom.
2. Prezídium je výkonný orgán Zväzu, schádza sa spravidla šesťkrát ročne.
3. Zasadanie prezídia zvoláva prezident.
4. Stará sa o všetky záležitosti SZ CHPH, zabezpečuje realizáciu uznesení zjazdu a Valného zhromaždenia.
5. Spravuje majetok Zväzu.
6. Disponuje finančnými prostriedkami.
7. Zabezpečuje styk s členskou základňou prostredníctvom OZ CHPH a ZO CHPH.
8. Zabezpečuje styk s FCI, Stredoeurópskym združením a ďalšími organizáciami.
9. Zabezpečuje styk s orgánmi štátnej správy.
10. Zriaďuje sekretariát Zväzu.
11. Prijíma pracovníkov Zväzu.
12. Riadi účelové zariadenia.
13. Riadi pretekovú a výstavnícku činnosť.
14. Rozhoduje o mieste konania celoštátnych výstav a iných podujatí.
15. Zabezpečuje styk so spoločenskými organizáciami.
16. Pripravuje podklady na rokovanie valného zhromaždenia.
17. Pripravuje podklady pre rokovanie zjazdu.
18. Zvoláva zasadanie valného zhromaždenia.
19. Udeľuje čestné členstvo.
20. Organizačne zabezpečuje účasť Zväzu na medzinárodných podujatiach, súťažiach a
výstavách.
21. Schvaľuje, vyhodnocuje MS a udeľuje ocenenia.
21.Vyhlasuje podmienky VCS a iných súťaží.
22.Schvaľuje založenie športových klubov a ich štatút.
23.Prijíma a schvaľuje štatút účelových zariadení.
24.V odvolacom konaní rozhoduje o odvolaní proti rozhodnutiu disciplinárneho senátu
25.V neodkladných prípadoch môže za prezídium vybaviť záležitosti prezident a viceprezident, ich rozhodnutie musí byť dodatočne schválené.
26.Schvaľuje odmeny a stanovuje plat zamestnancom Zväzu.
28.Schvaľuje a udeľuje zväzové ocenenia a vyznamenania.
29. Schvaľuje zástupcov do medzinárodných organizácií.
30. Schvaľuje zahraničné cesty.
31. Schvaľuje nových posudzovateľov a delegovanie posudzovateľov na výstavy.
Viac tam už toho nie je, či si myslíš žeby malo robiť aj to načo nemá právomoci ?????
Skús teda poštudovať trocha ďalšie odstavce Stanov a snáď sa aj vyjasní.
MB
Milan Blahovský
06.01.2011, 19:29
Igor, poviem to krátko : máš v tom zmätok a nejasno....
IB
Igor Barbírik
06.01.2011, 19:27
Milan znie to jko keby si ich obhajoval.
Mame valne zhromaždenie ktoré zvolylo prezýdyum a dalo mu dvoveru a právomoci v rozhodovaní na určite obdobie.To znamená že v tom obdobý ma aj večie právomoci .
Proti obyčajným členom by sa postihy vedely nájst hned .Ale riešit skutočné problemy nemá gdo .
Načo máme všemožné stanovy a poriadok ked sa ním nigdo neriadi.
Len aby bol pekný ?
To je jakoby si povedal že aj parlament vládu a prezidenta budú riadit obyčajný ludia.
Já mám zas tký pocit že ked na dyskusii prejavý niegdo svoj názor hned sa rúha podla niektorých mocných a treba ho zato potrestat čo si to dovoluje
Tak zrušte toto dyskusné forum a budete mat pokoj ajtak tu píšu len ty isty
zhruba 15 chovatelov z 500 regystrovaných.Tu svoj názor nenapíšu ale inde majú plno rečí.
MB
Milan Blahovský
06.01.2011, 18:42
Igor mám pocit, že si myslíš, že prezídium je všemohúci orgán, ktorý to tu riadi zhora až dole, ktorý môže riadiť rozhodnutia funkcionárov OZ smerom k svojej členskej základne ? Silnejší orgán ako je prezídium je však Valvné zhromaždenie, ktoré má oveľa silnejšie právomoci a práve tu ja vidím istý zdroj benevolencie týchto nezdravých javov. Zíde sa grémium predsedov OZ, ktorí zastupujú svojich členov a prečo tí neprijali doteraz tvrdšie stanovy, tvrdší pretekový poriadok, tvrdší disciplinárny poriadok, prestupový poriadok, ktorí by nedal priestor pre takéto diskusie aké sa tu vyvíjajú ? Odpoveď je jasná, prečo by sa prijímali rozhodnutia, ktoré by neskôr mohli použiť proti ním, ktoré by im zviazali ruky v istých rozhodnutiach.
ZA
Zdeňek Adamík
06.01.2011, 16:51
Já souhlasím, každý má svá práva, ale také povinnosti. A především, každý je a musí být zodpovědný za své činy a v případě nutnosti nést i důsledky.
Zejména pak funkcionář - ten dvojnásobně!
ĽJ
Ľudovít Jančok
06.01.2011, 16:34
Jednoduché, zástupcovia ZO podpíšu zmluvu zo OZtkou. Myslím že by bol v tejto veci konečne poriadok. Každá strana by si to ustrážila. Samozrejme všetko na základe dobrovoľnosti. Kto sa neprispôsobí, má smolu. Hovk. Čo poviete na to občania chovateľia, aj Vy pán Adamík? Alebo chceme sa baviť, nech si každý vyberie súťaž akú chce, ale s pravidlamy a dôsledkamy. Ako obyčajne Všetkých.
ZA
Zdeňek Adamík
06.01.2011, 16:21
Toto je jedno z relativně možných řešení pro jednotlivé členy, ale co se ZO?
ĽJ
Ľudovít Jančok
06.01.2011, 15:32
Zdravím Vás. Táto debata nikam nevedie. Teraz niečo napíšem, ale neviem či by to bolo možné zrealizovať. Je to momentálna myšlienka, a preto nie je doladená. Keby ZO. uzatvorili z chovateľmi kolektívnu zmluvu, alebo niaku, ktorú by musel každý podpísať, v ktorej by boli jasne vypísané podmienky, a samozrejme porušením zmluvy aj adekvátne tresty, každý chovateľ by si rozmyslel ako sa bude správať, keby mu hrozilo vylúčenie do smrti, a žiadne lietať na syna, otca , brata a podobne. Keď sa zmluva dobrovoľne podpíše, to je demokracia no nie? Každý by si rozmyslel kde vstúpi, lebo výročná schôdza by si mohla ešte zmluvu doladiť, podľa temperamentu chovateľov. Zdá sa mi že ináč sa to nedá riešiť. Nech každý ide kde chce,ale na dobu určitú, a po dohode môže prestúpiť kde chce, ale podľa pravidiel vopred určených. Keď vstúpiš do ZO tak tam určitú dobu musíš čušať, a dodržiavať pravidlá. No a teraz do mňa, som zvedavý, čo vy na to, aj pán Adamík prosím ponížene. Zdravím Vás ako obyčajne Všetkých.
IB
Igor Barbírik
06.01.2011, 14:57
Keby zme vytvoryly ešte dalších 30 OZ po 30 členov ešte aj tam by sa našly nespokojný členovia kam sa to valíme do jakej záhuby?????
maly by zme to majsrov !!!
IB
Igor Barbírik
06.01.2011, 14:43
Milan my tu nemame ani Tatry ale máme tu fenomen vydiny majstov ktorý rozbýja skoro všetky OZ juhozápaneho Slovenska.Klub odíde do druhej OZ a za vydinov úspechov a nestará čo snov bude z byvalov OZ či sa udrži .
A ked v novej OZ nenamúti vodu bez hanby sa vráti naspet.Dalšie ZO sa vyhrážajú že ked sa bude vypúštat z druhov tak odýdu inde.Problem prestupov ZO KN ,NR,SERED,a byvalej GA je nekonečný a to už nemá nič spoločné z demokraciov.Največí podiel vyny na tomto stave ma SZCHPH
pretože už 20 rokov tu nerieši tak závažne problémy.Načo nám potom
takýto zvez je ked nerieši teketo zavažne problémy ktore nám stale srpčujú chovatelstvo a všetko predražujú.Načo nám je prezídyum ktré nevie povedat
TAK DOST !!a urobyt poriadok. Len nato aby zme platily poplatky??
Všetku vynu by chcely hodit na ZO len aby oni zostaly pekný.
Načo majú tie pravomoci od nás všetkých ? aby nechaly hrstku chovatelov
rozbýjat OZ ..ky ? načo čakajú?
MB
Milan Blahovský
05.01.2011, 23:02
Registrovaných je 495 chovateľov ....takže tých čo im to je jedno je iba 489.
VS
Vladimír Smieško
05.01.2011, 21:59
Tak toto je fakt super čítanie.
Možno by to bolo najúčinnejšie asi takto ?!!!:
Autor: Zdeňek Adamík (---.avonet.cz)
Dátum: 05.01.11 17:50
A nebylo by lepší ho rovnou zastřelit?
Mám taký zlý pocit, že tam niekde....to je. A čo tak sa už konečne prebrať
zo Silvestrovskej nálady a začať normálne rozmýšľať? Toto sme tu už mali.
Vyriešil, alebo riešil to vôbec niekto na najvyšší úrovniach od ZO,OZ aš SZ?
Ako skončila "prestrelka pre a proti". A znovu je to na DF. Kto a koho chce do niečoho donútiť? A prečo? Kto má vlastne pravdu? Či väčšiu a či akú pravdu? Že je niečo choré, tak s tým sa dá súhlasiť.
Ja osobne by som chcel už konečne vidieť toho, čo má ten patent na rozum
a v ktorej zväzovej štruktúre to poriešil.
VK
Vladimír Kostroš
05.01.2011, 21:09
MB.žeby len šesť chovateľov má prih.heslo?To určite nie!Keď sa nad tým zamyslím má to vôbec zmysel sa o tom baviť však nás je min 3000. takže asi
2994 je spokojných zo stavom aký je. takže čau a pekný večer .
AM
Anton Morvay
05.01.2011, 21:01
Vladimír ja chápem len nájsť ten spoločný kompromis .
VK
Vladimír Kostroš
05.01.2011, 20:55
Pán Morvay,to bol len názor na realitu.Ako by som to riešil ja ,píšem vysie.
IB
Igor Barbírik
05.01.2011, 20:49
Milan ešte som nevydel žeby par faciek niekoho zmenilo alebo mu to pomohlo nepomáha to ani pri výchove detí nie ešte u dospelých .
Máme stanovy a pretekovy poriadok a aj nejaké pravydla a povynosti tieto veci dodržovat ale stále sa nájdu členovia ktorý to nechcu pochopit a robia všetko možne aby to neišlo jednoducho nechcu rešpektovat pravydla. Detom rozkážeš ale čo urobýš s dospelými.
VK
Vladimír Kostroš
05.01.2011, 20:45
Nechcem ti brať elán ,ale dá a bude!! No musím konštatovať že "bohužiaľ"
Ja osobne vidím riešenie v rajonizácii a potom nech si skáče kto kam chce a
určite by som niektoré ZO spojil! Hlavne takzvané rodinné kluby.
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 80 results
1